Restecoctail - kofte av restegarnEr det mulig å lage en kofte av store mengder restegarn – og likevel få designet til å henge sammen? Jeg har prøvd. Basisfargen i denne kofta med isydde ermer er bringebærrødt. Syv andre farger er brukt i tillegg.

I påsken bestemte jeg meg for å rydde litt i garnlageret mitt. Store mengder Finull fra Rauma (som finnes i hele 105 farger) ble samlet i tre store plastkasser etter farge. Det viste seg at jeg hadde veldig mye rødt og rosa. Det fikk jeg lyst til å bruke. Jeg satte meg derfor ned og tegnet en mønsterrapport.

 


Ganske raskt var jeg i gang med bolen. Og strikketøyet måtte selvfølgelig være med ut på påsketur! På grunn av corona måtte det bli hjemmepåske, men det er mange turmuligheter i Asker hvor jeg bor.

 

 

Etter påske var det andre prosjekter som måtte prioriteres. Den ferdige bolen ble derfor lagt til side. Men da sommerferiens strikkeprosjekter skulle planlegges, kom den frem igjen. Alle nøstene med restegarn i riktige farger fikk bli med til Kragerø, slik at jeg kunne begynne på ermene.

 

Jeg har altså brukt åtte forskjellige farger i kofta. For å unngå at det bare skulle bli en grøt, er bringebærrødt valgt som basisfarge. Den går igjen regelmessig i hele plagget. I tillegg har jeg valgt et ganske stramt og regelmessig mønster. På slutten måtte jeg kjøpe til litt av både den bringebærrøde og den rognebærfargede, men fordelen med slike prosjekter som dette er at man ikke er avhengig av samme innfarging på nøstene. Så lenge man har nok garn til én stripe, kan nøstet brukes.

Kofta kunne like gjerne vært strikket i blå eller grønne nyanser. Eller grå eller brune. Har du lyst til å lage maken, finner du oppskriften på i nettbutikken.

1 kommentar

  • Hei, jeg tenkte å strikke denne koften til min datter. Det er lenge siden jeg strikket med isydde ermer, så nå fikk jeg lyst til å gjøre det. Men hun er ingen rosa person, tenk mer jordfarger, brun,grønn,gul,sort. Har du noe fargeforslag på det? Jeg er så dårlig på fargevalg. Når du har tid 😊

    Synnøve

Legg igjen en kommentar