Vårsprett - et påskemysteriumimage_blog

For fjerde år på rad inviterte jeg til mysteriestrikk i påsken. Mer enn 500 strikkedamer fra hele Norden ble med. I Påskesokkmysteriet 2020 fikk deltagerne en liten oppskriftsbit hver dag fra og med palmesøndag til og med 1. påskedag - i alt åtte deler. Bare jeg visste hvordan sokkene kom til å se ut når eventyret var over.

Sokkene kan strikkes i ulike typer garn, for eksempel Finull eller 2 tr. gammelserie fra Rauma ullvarefabrikk eller Mini Sterk fra Du store alpakka. Noen valgte også å bruke Sisu fra Sandnes garn. Man kan bruke tre, fire eller fem farger - eller enda flere, og derfor er dette et mønster som passer godt hvis man har mye restegarn liggende.image_blog

Første del av mysteriet var ganske enkelt selv om det var tre omganger man måtte strikke med tre farger. I andre, tredje og fjerde del er det noen lange trådsprang, men tvinner man trådene på baksiden skal det ikke være noen problem. Men rapportene er lange og vanskelige å huske, så jeg skjønner godt at noen syntes det var utfordrende. På den annen side tror jeg veldig mange syntes det ble fint.

 image_blog

Femte del av oppskriften var hælen, en enkel timeglasshæl som det kalles på norsk. Da strikker man forkortede rader. Dette er en fin hæl for nybegynnere.

Foten var del seks og syv, og så avsluttes sokkene med en stjernetå i del åtte.

Jeg har gledet meg over alle bildene deltagerne har lagt ut underveis. Det er så utrolig mange fine fargekombinasjoner - mye finere enn mine egne. Derfor får jeg lyst til å strikke enda flere par. Her kan dere se et par eksempler.

Påskesokkmysteriet 2020 er over, og gruppen er stengt for flere deltagere, men en samlet oppskrift ligger nå på Ravelry. Sokkene har fått navnet Vårsprett. I Facebook-gruppen min Hjertebank Nina Granlund Sæther finner du imidlertid tidligere mysteriesokker, og de oppskriftene er gratis.image_blog

Legg igjen en kommentar