Søljehull i bunadskjorta


17. mai nærmer seg med stormskritt. Jeg holder på med de siste forberedelsene. Min sønns bunadskjorte skal strykes om litt. Akkurat nå syr jeg maljer på min datters bunadliv. Beltestakken var ferdig til en konfirmasjon i høst, og nå skal den 17.mai-innvies.

For å unngå mange stygge hull i skjorta etter nålene fra søljene, har jeg sydd små runde knapphull. Da vet hun hvor søljene skal inn, og skjorta holder seg forhåpenligvis pen.image_blog

Først fant jeg ut hvor søljene skulle sitte. Så brukte jeg en litt kraftig nål og stakk gjennom stofflagene. Deretter gikk jeg over til en tynn strikkepinne. Og så stakk jeg gjennom med en tykkere strikkepinne. På den måten fikk jeg et fint lite hull uten å slite trådene og ødelegge stoffet.

Deretter sydde jeg noen få knapphullssting rundt hullet med hvit lintråd.

Til slutt stakk jeg strikkepinnen opp og ned i hullet noen ganger til. Og sim sala bim: Bunadsøljene har fått søljehull i skjorta.

Jeg antar at hullene vil trekke seg sammen igjen ved vask, men da er det bare å hente frem strikkepinnen på nytt.

Legg igjen en kommentar