Mors kofter


For et par måneder siden fant min mor noen gamle bilder på kistebunnen. Bilder jeg aldri hadde sett før. Noen av bildene var fra en påskeferie på Geilo - kanskje i 1953, eventuelt i 1954. Hun var da 15 - 16 år gammel. Hun er iført tidsriktig antrekk: Strekkbukser og strikket genser med høy hals. Og ser man godt etter har hun også et par fine selbuvotter.image_blog

Den morsomme genseren har mønster over det hele, og er med i heftet Kofteboka som Norsk Ukeblad utga i 1953.image_blog

Den heter "Gamle mønsterborder", og oppskriften er tilgjengelig gjennom Koftegruppa på Facebook.image_blog


image_blog

Mor har alltid vært flink til å strikke. Jeg husker at hun var særlig flittig før min bror kom til verden. Det må ha vært omtrent da jeg lærte å strikke. Og jeg var ca. fem dengang.

Skigenseren over har jeg aldri sett, men jeg huske godt en annen genser hun hadde og som ble mye brukt. Det var modellen "Fanaråken" fra Strikk Ess. Du verden hvor fin hun var i den!image_blog

Det er dessverre ikke bilder av mange gensere og kofter i våre album, men det finnes et bilde til hvor mor har på seg hjemmestrikk. Det er et bilde tatt på slutten av 60-tallet. Her har hun tradisjonell lusekofte med store mønsterborder oppe. Hva den heter? Nei det har jeg ikke funnet ut ennå. Kanskje noen kan hjelpe?image_blog

 

Legg igjen en kommentar