Raske sting


Nå er den her: Min nye bok "Raske sting - enkle broderier". Hovedbok i Hobbyklubben nå i juni, forhåpentligvis til salgs i butikkene i slutten av måneden.image_blog

Det er ganske nøyaktig ett år siden redaktør Inger Margrethe Karlsen i Cappelen Damm ringte meg og sa "Nina, vi har bestemt at du skal lage en broderibok!" Jeg ble overrasket, for jeg hadde egentlig en idé om en ny strikkebok. Riktignok hadde jeg med noen broderier i den forrige boken min, Putefest, men å lage en hel broderibok... Heldig vis brukte jeg ikke lang tid på å bestemme meg, og jeg angrer ikke. Dette har vært en utrolig morsom og spennende utfordring.image_blog

Broderiteknikken gir fantastiske muligheter til å leke fritt med nål og tråd. Det er akkurat som å starte med blanke ark og fargestifter. Du kan få til så å si alt. Variasjonsmulighetene er enorme. Og jeg har begjærlig grepet muligheten til å sy på alt jeg har klart å få en nål igjennom.

Materialene kan være grove eller fine. Uttrykket kan være prydelig og nøyaktig, eller mer uvørent og rufsete. Det kan være strengt og stramt, eller mer lekent og naivt. Man kan lage de tynneste streker eller punkter, og man kan dekorere store flater. Stingene kan plasseres tett i tett eller langt fra hverandre.image_blog

Kvinner har til alle tider forsøkt å forskjønne klær og andre tekstiler. I vår tid, hvor svært mye av tekstilene produseres for en billig penge i Østen, og det meste er relativt likt i uttrykket, kan litt håndsøm gi et personlig uttrykk man sjelden får kjøpt. Noen få sting kan forvandle et masseprodusert plagg til noe unikt. Du trenger ikke å gå i en brodeributikk for å finne noe å sy på! I denne boken vil du se at jeg har dekorert T-skjorter og andre kjøpeplagg, og jeg har sydd på ferdiglagede duker og brikker. Alle slags tekstiler kan dekoreres.image_blog

Tradisjonelt forbindes broderi med store arbeider, mye telling og time på time før man blir ferdig. Felles for broderiene i denne boken er at de er sydd med raske sting. Ingen av arbeidene krever spesielt mye tid.image_blog


image_blog

Jo mer jeg broderer, desto morsommere blir det. Nye ideer dukker stadig opp. Se deg rundt og grip mulighetene til å gi tingene et personlig uttrykk du også!image_blog


image_blog

Legg igjen en kommentar