Frem fra glemselen


Da jeg gikk på gymnaset helt på slutten av 70-tallet, begynte min mor å strikke en kofte med rundfelling til meg. Det var modellen "Anna" fra Sandnes i Triplex-garn. Jeg husker at jeg likte fargene så godt. Men jeg husker ikke hvorfor den aldri ble ferdig.image_blog

I sommer dukket jakken opp igjen. Min mor skulle rydde på boden, og den holdt på å gå i søpla. Jakken var så å si ferdig. Den manglet bare litt blått på halskraven før den kunne monteres.

Det var mors samboer som syntes det var for galt å kaste det fine håndarbeidet, så hun satte seg til med strikkepinnene og fullførte arbeidet. Og så fikk jeg jakken med spørsmål om jeg kunne montere den. Om ikke jeg ville ha den, så kunne kanskje noen andre bruke den.image_blog

- Den vil jeg ha, utbrøt min datter da hun fikk se den. Så da var det bare å sette seg til med nål og tråd. Og så måtte vi på Husfliden for å kjøpe tinnknapper. Tinnknapper måtte det være.

Jakken er tydeligvis akkurat så gammel at den er blitt in igjen.

Her ser dere min datters venninne iført plagget. Alt for fin for søppelbøtta!image_blog

Legg igjen en kommentar