Broderi med ny vri


Sist helg la jeg siste hånd på boken jeg har jobbet med siden juni. Det er en broderibok forlaget Cappelen Damm spurte om jeg kunne lage.

Jeg ble litt overrasket da jeg fikk forespørselen, fordi jeg - som sikkert alle andre - tenkte at broderi var veldig smalt. Akkurat nå er strikking in, hvorfor lage broderibok da? Jeg ble imidlertid overbevist om at broderi kommer, og i tillegg er det stort internasjonalt.

Riktignok hadde jeg laget noen broderier i min forrige bok "Putefest", men en hel broderibok... ville jeg klare å fylle den med noe interessant?

Jeg kan jo bare innrømme det, først som sist, at tross min sunne skepsis ble dette veldig morsomt. Og ideene har egentlig bare strømmet på.image_blog

Jeg har vært veldig opptatt av at gjenstandene jeg har laget skulle kunne brukes. Selv om det også har blitt noen få bilder til å henge på veggen, har jeg først og fremst prioritert bruksting. Jeg har sydd på T-skjorter til både små og store, jeg har dekorert kjoler, bluser og en jakke. Jeg har også laget flere vesker. En løper, en duk og kuvertbrikker er også pyntet med fargerikt moulinégarn, for å nevne noen eksempler.

Jeg syr raskt og røfft. Jeg er ikke så opptatt av at det skal være prydelig. Med andre ord har det ikke blitt prydsøm. Det håper jeg kan inspirere andre til å finne frem nål og tråd også.

 image_blog

Jeg har vært så heldig å ha Guri Pfeiffer som fotograf og stylist på dette prosjektet, og hun har gjort en strålende jobb. De første bildene tok vi i bakgården hjemme hos Guri i månedsskiftet august / september. Det var fordi jeg ønsket meg sommerbilder.

Det var ingen liten jobb. Maritta, Joachim og Sandra stilte som modeller sammen med tre søte småbarn. Guri har klart å få frem både broderienes karakter og modellenes beste sider. Resten av bildene er tatt nå. Her er det både sobre interiørbilder, rørende babybilder og vakker ungdom; miljøbilder og fine detaljer. Blir ikke dette bra, så vet ikke jeg.

Nå gleder jeg meg til neste fase, og er veldig spent på hvordan designeren velger å angripe stoffet. Boken blir forhåpentligvis ferdig før sommeren.image_blog

Legg igjen en kommentar