Hun så ikke hva hun strikket


Først da puta var ferdig strikket, skjønte Inger Brit Skjønberg (73) fra Raufoss hva hun hadde strikket. Selv ikke tittelen "Hyrdestund i solnedgang" fikk varselklokkene til å ringe.  

image_blog

- Jeg syntes jo denne puta var fin, og tenkte den kunne være julegave til noen elgjegere jeg kjenner. Men da jeg var ferdig syntes jeg liksom at det manglet noen bein. Jeg hadde ikke fått med meg at de hadde seg, forteller Inger Brit Skjønberg til oa.no.

Oppland Arbeiderblad fortalte historien om oldemoren som hadde strikket mitt noe vågale putedesign tirsdag 5. februar. Historien spredde seg som ild i tørt gress. Den ble liggende høyt oppe på www.sol.no, og i løpet av et par timer var den delt 300 ganger på Facebook, fortalte journalisten meg i en epost.

Ifølge en ny artikkel i oa.no dagen etter, ble elgputesaken også presentert i Nettavisen, Bergensavisen, Nordlys, Avisa Nordland, Namdalsavisa, siste.no og en hel rekke andre nettaviser innen amedia-konsernet. Inger ble oppringt av både Dagbladet, VG og TV 2 som lurte på om hun kunne sende dem et bilde av puta.

- Men ikke hadde jeg bilde av puta, og ikke har jeg internett heller, så jeg kunne jo ikke sende dem noe, sier Inger Brit til avisen.  (De kunne jo bare tatt kontakt med meg. Jeg har originalen liggende. Bilder har jeg. Og til og med epost som virker.)

Bare på oa.no har omlag 30 000 lest om elgputa, og den gikk også som en farsott på Facebook med til sammen cirka 4 000 delinger fra de ulike avisene. Det er ENORMT mye.

Selv hadde jeg 2 900 besøk på bloggen min i løpet av to dager, og det er vesentlig mer enn normalt. Nå håper jeg all oppmerksomheten gir utslag på salget.

Mønsteret finner du i boken Putefest av Nina Granlund Sæther. Den kan kjøpes i bokhandelen, eller bestilles fra for eksempel Adlibris som selger den for kr 279.

Du kan lese mer om det spesielle putedesignet her >>

Legg igjen en kommentar