Gled en som gruer seg til jul


Gråværet hang over byen da jeg ankom Oslo sentralstasjon i dag tidlig. Likevel var det grunn til å smile. Byen var pyntet med oransje skjerf.

De første jeg så prydet tigeren på Jernbanetorget. Videre oppover Karl Johan hang de tett i tett.image_blog

Skjerfene er en del av kampanjen "Gled en som gruer seg til jul" / Juleaksjonen 2013 i regi av Kirkens Bymisjon.  Alle som trenger et varmt skjerf i høst- og vinterkulda kan forsyne seg med et.

- Vi ønsker å spre lys og varme i byen på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for, nemlig et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Sturla Stålsett. image_blog

Jeg traff noen av jentene som delte ut skjerf, og de kunne fortelle at de hadde hengt opp mellom 200 og 300 på morgenkvisten. Totalt er det spredd 750 skjerf rundt i Norges tre største byer. Skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad blant gjester, beboere, pasienter, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon de siste månedene, sponset av Hobbyklubben, Allers og Dale Garn.

Denne tirsdagsmorgenen ble aksjonen sparket i gang, men du kan fortsette å strikke til de som trenger det gjennom hele vinteren.image_blog

Hobbyklubben er blant dem som har oppfordret sine medlemmer til å strikke. DU kan også være med!

Kirkens Bymisjon trenger først og fremst strikket og heklet tilbehør som votter, luer, sokker og skjerf til menn. Menn fryser ikke mer enn kvinner, men det er fler av dem blant dem som fryser. Småplagg til kvinner og barn er selvsagt også veldig velkomment og vil garantert bli delt ut og brukt av noen som virkelig trenger det. Frem mot jul er behovet ekstra stort.

Skjerfene til aksjonsdagen skulle være oransje, men nå er det fritt fargevalg fremover. Det anbefales imidlertid at du strikker i ULL.

Det du strikker kan leveres til Kirkens Bymisjon.image_blog

Hvis du ikke kan strikke, kan du eventuelt sende sms "GLEDE" til 2490, og dermed gi 80 kroner. Det er en middag til to personer.

Alternativt kan du bruke giro eller nettbank. Da er Kirkens Bymisjons gavekonto

7011 05 18593. Husk å merke innbetalingen "Lys i mørket".

 

Legg igjen en kommentar