Blå kniplestrikk

Jeg hadde kjøpt et herlig himmelblått bomullsgarn da jeg var i New York, og min mor ønsket seg blå puter. Garnet bare lå der og ventet. Utfordringen  var å finne ut hvordan jeg skulle utnytte det best mulig. Jeg bestemte meg for et enkelt mønster i kniplestrikk.​

image_blog

Bladmønsteret jeg valgte å begynne med er slett ikke så vanskelig som det kan se ut. Det handler stort sett om kast på pinnen og å strikke to masker sammen, og så strikker man vrange masker tilbake.

Den andre puten jeg strikket er litt mer utfordrende. Den er laget i et såkalt skjellmønster, og da må man også strikke mønster på vrangsiden.​image_blog

Begge putene er montert på et grått linstoff som fremhever kniplemønsteret.​

Mønster til begge putene finner du i min nye bok Putefest.

Legg igjen en kommentar