Blomsterprakt

Jeg har en gartnernabo som tar vel vare på blomstene mine gjennom vinteren.  Narve har trappet ned og blitt pensjonist, og det koster å ha varme på i drivhuset, derfor har han ikke så veldig lyst til å huse dem lenger. Men han skal jo også overvintre  sine egne planter, og derfor har han heldigvis latt seg overtale frem til nå. Og bedre stell kunne de neppe fått. Narve er en trollmann med særdeles grønne fingre! I år ble plantene stående ekstra lenge i drivhuset hans, men nå har jeg endelig fått fraktet dem hjem. Å klare det er en utfordring; tilhenger er påkrevet. Den lyserosa skjønnheten min, dronning Ingrid, er en meget stor og omfangsrik dame. Hun måler en meter i høyden og enda mer i bredden. Hvor mange blomster hun har nå vet jeg faktisk ikke, men jeg burde telle dem. Bare på bildet her kan man se 25.

image_blog

I år prøvde jeg også å overvintre noen planter selv, men det gikk ikke så bra. To av dem har havnet i komposten, og den tredje ser svak og skrøpelig ut sammenlignet med sine kusiner. Jeg bør nok holde meg til andre blomster om vinteren: Inspirert av rosa og røde roser har jeg i løpet av våren heklet et passelig stort bestemorteppe. Det kan jeg si meg fornøyd med.


image_blog

I april hadde jeg 1400 tråder igjen å feste. Nå er teppet endelig ferdig. Min mor forbarmet seg over meg, og tilbød seg å gjøre jobben. Glad takket jeg selvfølgelig ja. Hva er vel livet uten gode hjelpere?

Legg igjen en kommentar