Som man reder...


Kan man forvente at 20 år gamle sønner klarer å sy gardiner selv? Tja.

 

Håndarbeidsglad som jeg er, har jeg i alle år prøvd å påvirke mine barn til å lage ting selv. Vi har blant annet tovet, strikket, heklet og sydd. Vi har også holdt på med langt mer maskuline aktiviteter som blant annet å spikke, lage taustiger vi kunne klatre i og bygge hytter.  Eldstemann var ikke gamle knerten før han fikk egen kniv, og han lærte seg raskt å bruke den. Det ble laget både spretterter og seljefløyter, og han var ikke snauere enn at han satte i gang med storproduksjon av sistnevnte rett før 17. mai et år han gikk på barneskolen. De ble solgt til venner og kjente for 30 kroner stykket, og innbragte en god slump penger.

Tross iherdige forsøk på å lære bort strikkingens edle kunst, var det nok de mer maskuline aktivitetene som falt best i smak hos eldstemann. Han klarte til slutt å strikke seg et par pulsvarmere, husker jeg. De var røde.image_blog

For ikke mange uker siden dukket det som skulle bli et skjerf opp. Det ble nok i snaueste laget. Kanskje ikke så mye å ta vare på, det er jo grenser for hva man skal gjemme. Men jeg klarte å forevige arbeidet før det forsvant ut av huset. Fordelen med bilder er at de tar utrolig liten plass.

Symaskinen ble også testet ut en periode, og jeg mener det finnes en pute eller to her i huset som poden laget helt på egenhånd. Mener også å huske at han behersket maskinen ganske bra. Men så var det de gardinene da. Nå som han har flyttet for seg selv, har han funnet ut at han trenger gardiner. Både for å dempe støy og for å gjøre det litt hjemmekoselig. Vi har derfor vært på Ikea og handlet.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at han kunne ordne opp i dette selv. Men ferdigsydd er ikke alltid ferdigsydd. Stoffet må falles opp. Og til det ene vinduet kjøpte vi bare stoff. Her må jarene syes inn og gardinbånd festes om resultatet skal bli tilfredsstillende etter mors standard. Er ikke helt sikker på at han fikser alt på egenhånd.  Har derfor mistanke om at dette blir min oppgave. Som man reder, ligger man!

Legg igjen en kommentar