Minst 1400 tråder å feste


image_blog

Jeg har foreløbig avsluttet mitt lille hekleprosjekt. Har kommet til at jeg har mer enn nok av store uhåndterlige tepper, og at jeg denne gangen skulle nøye meg med noe som var litt mindre. Det kan være jeg ombestemmer meg, men hvis jeg ikke lager avslutningen for avansert, er det jo egentlig bare å fortsette med noen nye rader. Akkurat nå er det ti bestemorruter i bredden og 14 i lengden, og teppet måler i overkant av 1 m x 1,4. Ser ikke bort fra at ideell lengde ville innebære fire rader til, altså 40 lapper... Teppet skal testes ut i praksis før jeg bestemmer meg. Utålmodig som jeg er, valgte jeg å hekle sammen bestemorrutene FØR jeg festet trådene. Med andre ord: Det er en stor jobb som gjenstår. Jeg har kommet til at det er minst ti tråder i snitt pr. rute som må festes møysommelig med nål. Det blir mer enn 1400 tråder, det...

1 kommentar

  • Nina, en ide kan jo være å klippe av litt lengre endetråder i det hvite garnet. Og bruke disse lange hvite endetrådene til å sy sammen rutene. Og fortløpende feste dise endetrådene. Og klippe de av. Da vil det følles som at feste arbeidet vil gå litt fortere.
    Og aller helst feste de øvrige trådene på hver rute fortløpende. Da blir det ikke marerittet som avslutter arbeidet på teppet.
    Men, motivasjon forblir mere inntakt. Når du slipper å se alle trådene som tar fokuset fra det flotte teppet. Teppet blir i stedenfor fortløpende ferdig 👍🌞

    Anette Johansen

Legg igjen en kommentar