Sammenhekling av bestemorruter


Jeg har eksperimentert og prøvd meg frem til hvordan det er best å hekle sammen bestemorruter. Først prøvde jeg å hekle lappene sammen med to ekstrarader staver i grupper a tre og tre:image_blog

Det gjør man ved å feste tråden i lapp 1), hekle to luftmasker og deretter tre vanlige staver i lapp 2). Så er det bare å fortsette med nye tre staver i den første lappen igjen, og tre nye i den andre. Avslutt med en stav. Det ene settet med staver blir liggende med vrangen opp.

Teknikken er enkel, men jeg synes lappene forskyver seg litt i forhold til hverandre selv om man veksler på å hekle begge veier. Nå må jeg innrømme at jeg tilhører de late som venter med å feste tråder helt til slutt. Jeg har heller ikke etterbehandlet rutene ennå. Men likevel: Jeg ble ikke helt fornøyd. Jeg synes dessuten at det ble for mye hvitt i teppet på denne måten.image_blog

Neste forsøk gikk ut på å legge lappene rette mot rette. Her har jeg heklet to fastmasker litt løst i hvert "hull", og en luftmaske i mellom for å nå frem til neste hull uten å stramme:

Når man bretter lappene ut igjen, er sammenheklingen som en usynlig søm. Bestemorrutene blir også liggende langt jevnere i forhold til hverandre. Jeg ble også mer fornøyd med fargebalansen nå.image_blog

Legg igjen en kommentar