Marius til hele kroppen

Det startet med tre menn og en guttebaby. André Jåtog, Aleksander Herestahl og Eivind Stoud Platou mente at for mange babyklær var laget av jenter for jenter. Derfor lanserte de høsten 2006 sin egen kolleksjon. Den fikk navnet Ugly Children's Clothing. Og etterhvert som det også kom til flere små guttebabyer, ble det også nye kolleksjoner.


image_blog

Blant plaggene er noe guttene kaller Norwegian Lice Sweather Body. I en pressemelding skriver Ugly Children's Collection at nordmenn som kjent er født med ski på beina. Det er noe alle vet. Og når nordmenn går på ski tar de gjerne på seg sine norske tradisjonelle lusekofter. Men det fantes ingen strikkede lusekofter for små babyer. Slik oppstod ideen om å lage babybodier basert på gamle norske strikkemønstreimage_blog

Et av de første designene var basert på det populære Marius-mønsteret. Nå lover det lille firmaet enda flere Marius-mønstrete plagg, blant annet  små bukser og luer. I tillegg til de tradisjonsrike fargene rødt, hvitt og blått kommer lusekoftebodiene også i friske nye farger.

Bodyene fra Ugly er i bomull. Foretrekker du ull, kan du strikke selv. SandnesGarn har en modell som ligner, men den er som originalen uten lus.

 image_blog

Men det er ikke bare de minste som kan fryde seg over spenstig design basert på gamle mønstertradisjoner. OnePeace Jump in har laget en kosedress med Marius-mønster for store barn og modige voksne. Den er for tiden utsolgt. Det skyldes sannsynligvis at den kjente bloggeren Voe har promotert dressen flere ganger.

Som journalist er jeg svært skeptisk til snikreklame. I Dagens Næringsliv kom det frem at Voe tjener store penger på bloggen sin, både på reklame og produktplasseringer. Produktplasseringer synes jeg er meget betenkelig. Tviler på om alle leserne er klar over at det 14 år gamle idealet kan ha fått penger for å si at hun føler seg dritkul i dressen.

 image_blog


image_blog

Legg igjen en kommentar