Strikket Kvikk Lunsj-reklame


På side 10 og 11 i gårsdagens Aftenposten fikk vi vite at Freia har laget en fusjon mellom Kvikk Lunsj og Melkesjokolade; Melkesjokoladen har fått litt Kvikk Lunsj i seg og et dryss av havsalt. I det norske, forblåste høyfjellet ser vi to kuer  med tursekker på ryggen. Den ene kua har blå Marius-lue med border i rødt og hvitt. Den andre har rød Kongsberg-lue.

Min svigerfar hadde også en slik Marius-lue, men den var uten dusk. Mer om Marius-genseren og mønsteret kan du lese i mitt tidligere blogginnlegg Moteriktig med Marius-genser.

image_blog

Den andre kua har rød lue med hvit stripe og hvit dusk. Min bedre halvdel hadde maken da han vokste opp, men den var blå. Såkalt Kongsberg-genser og Kongsberg-lue var vanlig antrekk blant norske hoppere før i tiden. De tok etter brødrene Sigmund, Birger og Asbjørn Rud og resten av hoppmiljøet på Kongsberg. Bjørn Wirkola, som deltok i et skirenn  i Asker i anledning kulturminneåret 2009, brukte nesten bestandig slik lue. Han hadde selvfølgelig tidsriktig lue på seg i Fjelkenbakken.

image_blog

Da jeg åpnet Aftenposten i dag var det en ny annonse for Freia laget av reklamebyrået SMFB, og denne gangen var det en ku med blå og hvit Kongsberg-lue. Annonsen var plassert på side 5. Nå er jeg spent på hva slags annonse jeg finner i morgen.

image_blog

Freia hadde en reklamekampanje med strikkeplagg for noen år siden, men jeg måtte lete en stund før jeg fant et bilde av den gamle annonsen. Men det er utrolig hva som finnes på nettet. "Noen år siden" viste seg å være i 1992. På  www.kvikklunsj.no kan man blant annet lese om Kvikk Lunsjens historie, og her kan man også se de strikkete, tverrstripete strømpene i karakteristiske Kvikk Lunsj-farger. Glitrende reklame for verdens beste tursjokolade, spør du meg!

image_blog

Det som er ekstra morsomt, selv om man ser det litt dårlig, er at Kvikk Lunsj har brukt både Marius-mønster og Kongsberg-antrekk tidligere. I en annonse fra 1960 ser vi nemlig en mann i blå Marius-genser og en kvinne i komplett rødt Kongsberg-antrekk.

Legg igjen en kommentar