Rød kjærlighet


For noen år siden eksperimenterte jeg med metalltråd. Utgangspunktet var noen røde hjerter av ull, sydd av en gammel hjemmestrikket genser. Hjertene ble fylt med ullrester fra den samme genseren, og tovet lett.image_blog

Så begynte jeg å sy med gullfarget metalltråd. Jeg prøvde å fylle flatene med attersting. Metalltråden var såpass tynn at det måtte mange sting til for å få en effekt. Selv om jeg prøvde å stramme tråden som i et broderi, ble stingene liggende relativt langt ut i rommet og ikke inntil det røde ullstoffet. Selv synes jeg uttrykket og overflaten ble fascinerende. Utgangspunktet var to flater som var sydd sammen. Metalltråden gjorde at jeg også kunne gi hjertene en tydeligere tredimensjonal form.

Hjertene krympet relativt mye i størrelse ettersom jeg sydde.

Legg igjen en kommentar