Inspirerende nettsider

Jeg tror jeg har kommet frem til hvilke farger og hvilke mønstre jeg vil bruke i bestemorteppet mitt. Det har vokst sakte, men sikkert den siste uken takket være lange og spennende OL-sendinger på TV. OL er en god unnskyldning for å sitte stille med et håndarbeid!

Det finnes utrolig mange flotte arbeider av bestemorruter på nett, og jeg har latt meg inspirere av alle dere som raust deler erfaringer og bilder. Tusen takk! For det første finnes det en rekke inspirerende blogger. Jeg har søkt på både "bestemorruter" og "oldemorruter", og kan blant annet anbefale sidene til Crème de la Crème, som har noen nydelig lapper i grått og hvitt, og My kind of blog - som har laget flere delikate tepper. Mitt arbeid ligner nok litt  i fargene. My kind of blog har også noen riktig morsomme bilder på bloggen sin.

En annen blogg jeg liker er Dill og dall og sånt. Min navnesøster har laget noen fornøyelige og fargerike puter hvor bestemorrutene er satt sammen med mønstrete bomullsstoffer.

På engelsk kalles de heklede lappene "granny squares". Et annet lyst teppe jeg har falt for finner man på siden til Ohdeedoh. Også Firefly cottage har noen imponerende arbeider.

Sarah Londons fargesterke arbeider fant jeg frem til ved å gå inn på Flicr.com. Her ligger det mer enn 3 000 bilder av granny squares, og over 40 000 andre heklearbeider. Det er bare å la seg imponere - og inspirere.

Legg igjen en kommentar