Togkaos: Ta ut aggresjonen med korssting


Amerikanske Julie Jackson begynte å gi uttrykk for sin frustrasjon over det hun mente var en idiotisk sjef ved å brodere. Med tekstene "Fuck you" og "Get lost" i korssting fikk hun utløp for raseriet hun følte. Og i løpet av få måneder ble nettstedet www.subversivecrossstitch.com svært populært. Jeg har latt meg inspirere, og har gitt uttrykk for min frustrasjon vedrørende togkaos og forsinkelser i broderiet "Vi togpendlere elsker å hate forsinkede tog". De som følger bloggen min har sett bildet før.



image_blog

Når jeg står og fryser meg blå på Asker stasjon fordi togene er forsinket, kan jeg bli irritert og ergerlig. Særlig hvis det er noe viktig jeg skal rekke. At politikere i årevis har latt være å bevilge tilstrekkelig med midler til å holde baner, signalanlegg og tog i forsvarlig stand er vanskelig å akseptere. Men jeg har ikke noe ønske om å gå rundt å være sint, middelaldrende dame. Når man får forsinkelsene litt på avstand, er det lettere å akseptere at vi bor i et land langt mot nord og at det faktisk blir kaldt med jevne eller ujevne mellomrom.

Broderier med oppbyggelige tekster som "Mitt hjem er min lykke" og "Uten arbeid og umak, Ingen ret lyksalig Dag" var vanlig for 60 - 70, kanskje 80 -90 år siden. De henger gjerne på hyttene våre. Dagens aggressive korsstingsbroderier, kalt geriljabroderier, står i slående kontrast til våre formødres arbeider. Selv har jeg virkelig kost meg med nålen det siste året. Jeg har humret og ledd over tråd og stoff. Dette bildet er en av mine favoritter. Jeg håper de fleste ser humoren jeg prøver å formidle.

Har du også lyst til å få ut aggresjonen over NSB og Jernbaneverket, ligger mønsteret her.  Jeg lover at det hjelper å brodere.



image_blog

Legg igjen en kommentar