Sovepute


Jeg må innrømme at det er morsommere å strikke enn å brodere nå i vinterkulda. Jeg har flere prosjekter på gang, og enda flere oppe i hodet. Inspirert av min egen broderte sovepute, som er gjengitt i boken Geriljabroderier, har jeg nå også strikket en. Den ble godt mottatt av familiens eldste tenåring. Nå har også familiens yngste bestilt en. Noen vil kanskje hevde at jeg syr puter under armene på dem. Jeg vil heller si at jeg strikker puter under armene på dem akkurat nå.

 

Oppskrift:

Garn: Misti (100 prosent alpakka) lys nr. 401, totalt 8 nøster a 50 gram brunorange nr. 404, 1 nøste a 50 gram.

Pinner nr. 6 Strikkefasthet: 14 masker er 10 cm Heklenål nr. 3,5 til kant

Legg opp 142 masker med lys farge nr. 401 på rundpinne, og strikk første omgang 70 r, 1 vr, 70 r, 1 vr, og andre omgang 142 r. Gjenta de to omgangene til arbeidet måler 50 cm x 50 cm eller er blitt kvadratisk. Fell av.

Broder mønsteret med maskesting. Bokstavene er sydd med brunorange nr. 404. Det er lettest å begynne øverst til høyre, og så arbeide seg nedover. Den øverste E-en skal broderes 15 masker fra høyre kant, altså i den 16. masken, og 32 maskerader fra toppen.

Det går også an å strikke mønsteret i gobelinteknikk, men det krever mye øvelse og er vanskelig å få jevnt.

Montering: Puten syes sammen med maskesting. Rundt kanten er det heklet en enkel bord slik: Fest tråden i et hjørne. Hekle 3 luftmasker, 1 kjedemaske i puten i hver annen maske. Gjenta hele veien rundt.

Design og copyright: Nina Granlund Sæther

Legg igjen en kommentar