En kjapp en mens man strikker


Det er vel kjent at kvinner kan gjøre flere ting samtidig. Kvinner har sjelden sittet uvirksomme med hendene i fanget. Erik Werenskiold har eksempelvis malt tre barn som gjeter buskapen. Guttene ligger rett ut i gresset og slapper av. Den lille jenta sitter flittig med strikketøyet i fanget. Før krigen var det ikke så uvanlig å strikke mens man var ute og gikk,  og var man riktig dyktig klarte man å strikke et par strømper i løpet av en dag. Selv er jeg ganske god til å strikke på toget, og -  mens jeg steker pannekaker. Da slipper jeg å "vente" mens røra stivner.

Et hendig verktøy hvis man er av det mobile slaget, er en nøstekrok. Med den kan man feste nøstet til beltet eller bukselinningen. Slike nøstekroker, som man sannsynligvis må lete etter i bruktbutikker og antikvitetsforretninger i dag, var som oftest laget av messingplate og messingtråd. Noen kunne også være av jern. De kunne være dekorert med initialer og årstall, eller som her en liten fulg.

Selv om jeg har sansen for å utnytte tiden, og sjelden sitter uten et arbeid mellom hendene, synes jeg nok Ikea-damen som tar en kjapp en mens hun strikker er vel flittig.

Se gjerne filmen her >>

Legg igjen en kommentar